De woonzorgvilla is van Boeijend Huys en biedt plaats aan twintig ouderen met dementie.
Volledig scherm
De woonzorgvilla is van Boeijend Huys en biedt plaats aan twintig ouderen met dementie. © Boeijend Huys

Weer woonzorgvilla aan Bosscheweg bij Tilburg

TILBURG - Aan de Bosscheweg in Tilburg komt weer een woonzorgvilla. 'De vier schouwen' moet plaats gaan bieden aan twintig ouderen met dementie. Het gaat om het tweede project daar van zorgondernemers Patrick en Wendelien van Boeijen.

In 2013 begonnen het duo het Boeijend Huys, aan de Bosscheweg 104. Tilburg kent al vergelijkbare kleinschalige dementiezorg van de Herbergier (Elzenstraat) en Convivio (Villa Anna, Lange Nieuwstraat).

Boeijend Huys is vanuit Tilburg bezig met een snelle opmars in de kleinschalige woonzorg. In Haaren, Alphen en Tilburg-West zijn er ook al drie huizen voor jongeren met verstandelijke en psychische beperkingen. In Oosterhout is onlangs ook een pand aangekocht voor ouderen met dementie. ,,Als dit allemaal rond is maken we voorlopig pas op de plaats", zegt Patrick van Boeijen.

De nieuwe woonzorgvilla aan de Bosscheweg is nog afhankelijk van de deelname van particuliere beleggers. Zij moeten minstens een miljoen euro opbrengen voor de renovatie en inrichting. Dankzij een lening van de Triodosbank is de aankoop al wel verzekerd.