Volledig scherm
Bij de Zuiderplas waren de typische metershoge oranje banieren van de StadsBIEB nergens waarneembaar. © Chris Korsten

Weergoden nemen StadsBIEB in het ootje

DEN BOSCH - Op het strand aan de Zuiderplas stond aanvankelijk op deze zaterdagmiddag een door de StadsBIEB georganiseerde voorleessessie in 2 delen op het programma voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar. Echter wegens de (slechte) weersvoorspellingen werd de sessie afgelast.

"Duizend maal excuses", reageerde (jeugd)bibliotheekmedewerker Silvie van Zon. "Gisteravond hebben we allerlei weersites erbij gehaald en die met elkaar vergeleken. We kwamen slechts tot één conclusie, namelijk dat vanwege de verwachte regen het verstandig zou zijn om de boel volledig af te blazen. Vanmorgen hebben we het besluit kenbaar gemaakt op onze Facebookpagina. Maar zoals inmiddels is gebleken, heeft niet iedereen het bericht gelezen. En ja, moet je nu eens kijken: we hadden eigenlijk geen betere weersomstandigheden kunnen hebben. De Weergoden hebben ons voor het lapje gehouden."

De komende tijd staan er nog méér zomervoorleessessies op de rol. Ze hebben hoofdzakelijk als doel om kinderen óók in de zomervakantie kennis te laten maken met het aanbod van de bibliotheek en het lezen te stimuleren. "Bovendien is het een keer wat anders om in een andere setting -in dit geval op het strand- een dergelijke activiteit te organiseren. Dat doen we in principe op een interactieve manier. Dat wil zeggen met behulp van veel gebaren, verschillende stemintonaties, het regelmatig stellen van vragen en het laten zien van prenten en andere illustraties", verduidelijkte Van Zon.

De eerstvolgende activiteit staat gepland op zaterdag 30 juli (14.15 en 14.45 uur) bij speeltuin 't Kwekkeltje aan de Sportlaan in Rosmalen. Aan de Zuiderplas op zaterdag 6 augustus, met dezelfde aanvangstijden. "We vragen met klem aan iedereen om onze Facebookpagina héél goed in de gaten te houden, zodat nieuwe teleurstellingen uitblijven", aldus Van Zon.

Volledig scherm
Silvie van Zon. © Chriis Korsten