Volledig scherm
Zomereik Berkel-Enschot - Henriëtte Robben. © Sander Verhoeven

Welke van deze drie bomen wordt Tilburgs Mooiste?

TILBURG - Wordt het de solitaire zomereik bij de Raadhuisstraat in Berkel-Enschot? Gaat de paardenkastanje in de tuin van Mariëngaarde in Tilburg met de eer strijken? Of komt de titel terecht bij het trio rode beuken achter het voormalig klooster van de Rooi Harten aan de Bredaseweg?

Tot zondagmiddag blijft de spanning er in. Maar dit is de top 3 in de verkiezing van Tilburgs Mooiste Boom. Via deze site stemden 280 kiezers die de afgelopen weken bij elkaar.

Zondag wordt bekendgemaakt welke van de drie met de eretitel gaat strijken. Om 15.30 uur start bij het Grotto-paviljoen in de Oude Warande het programma dat het slotakkoord is van de verkiezing, georganiseerd door Brabants Dagblad en stichting Stadsbomen Tilburg.

De jury geeft een toelichting op de drie bomen, stadsdichter Martin Beversluis draagt een gelegenheidsgedicht voor en 'bomenwethouder' Mario Jacobs vertelt over de positie van bomen in het gemeentelijk beleid. Voor wie nog meer wil opsteken organiseert Stadsbomen Tilburg voorafgaand een fietstocht met toelichting langs enkele markante bomen in de stad. Die start om 14.00 uur op de Heuvel en finisht tegen 15.30 uur bij de Grotto in de Oude Warande.

Bekijk de top 3: 
De zomereik in Berkel-Enschot
Het beukentrio aan de Bredaseweg
De overlevende kastanje bij Mariëngaarde

Volledig scherm
Willem Bijlefeld voetbalt met Teun Fintelman voor een van de rode beuken. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt
Volledig scherm
Gerard Klaassen nomineerde de kastanje in de tuin van het vroegere pension Mariëngaarde. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt