Volledig scherm
De groep Kasba op het buurtfeest op de Kruiskamp in Den Bosch. © Kees van der Zandt

Wereldreis slaat aan bij bewoners Kruiskamp Den Bosch

DEN BOSCH - ‘Wereldreis’ was zaterdagmiddag het thema van het behoorlijk goed bezochte buurtfeest op het Beatrixpark in de Bossche wijk Kruiskamp. In de kraampjes was onder meer kleding, etenswaren en boeken uit alle windstreken te koop. 

Van Hollandse kroketten tot Turkse hapjes en van Amerikaanse rugbyshirts tot fraai bewerkte Marokkaanse gewaden. De draaimolen en de schommels bleken voor de kleuters dé grote trekpleister. Of de kids nu Nederlandse , Marokkaanse of Turkse ouders hadden, het maakte niks uit. Ze hadden het allemaal prima naar de zin in de carrousel.

Op het podium van het Beatrixpark werden de swingende reggea klinken van de groep Kasba afgewisseld door Nederlandstalige volksmuziek van Corry Konings, uitgevoerd door Angela Hexspoor. Het vrolijk drinkende publiek op de terrassen van het plein vond het allemaal prachtig.

,,Mede door het goede weer is het gezellig druk”, constateerde organisator Rens Jennink tevreden. ,,Het is mooi om te zien dat de wijkbewoners hier gezellig met elkaar kletsen. Een goede zaak, want ontmoeten en verbinden zij n de bedoeling van dit buurtfeest. Volgens mij voldoet het festijn ruimschoots aan die doelstelling.”

Volledig scherm
Senioren drinken en kletsen wat op de terrassen van het buurtfeest in de Bossche kruiskamp. © Kees van der Zandt
Volledig scherm
Kinderen hebben het naar hun zin in de schommels op het buurtfeest op de Kruiskmap in Den Bosch. © Kees van der Zandt