Volledig scherm
© Thinkstock

Wethouder gaat luisteren naar klachten over overlast op Taxandriaplein in Den Bosch

DEN BOSCH - Klachten van buurtbewoners over overlast op het Bossche Taxandriaplein zijn voor wethouder Jos van Son aanleiding om daar deze week op het plein over te praten met klagende bewoners. Enkele buurtbewoners zijn het beu dat jongeren ‘s avonds of ‘s nachts geluidsoverlast veroorzaken.

Volgens een buurtbewoner die niet met haar naam in de krant wil, zijn ‘de meeste jongeren beleefd en niet lastig’. ''Maar een klein groepje verpest het door mensen uit te schelden, met de auto hard door de straten te rijden en te dealen in drugs en gestolen spullen. ‘s Ochtends ligt er veel afval en lege verpakkingen van drugs op straat”, aldus de buurtbewoonster.

Geen bewijs
Een woordvoerder van de politie zegt dat de wijkagent geregeld met buurtbewoners contact heeft. Hij ontkent dat op het plein wordt gehandeld in drugs. Ook wijkwerker Diny Ceelen zegt dat er geen bewijzen zijn voor handel in drugs ('Er wordt weleens een joint doorgegeven').

Volgens Ceelen klaagt ‘een zeer beperkte groep’ over overlast (‘De meeste bewoners zijn tolerant’).

Sociale aspect
Ceelen zegt dat wordt geklaagd over een groep van twintig autochtone en allochtone jongeren van 20 tot 30 jaar. ''De meeste jongeren wonen in de buurt, hebben een baan of volgen een opleiding. Ze komen als groep van tien personen bij elkaar voor het sociale aspect.”