Volledig scherm

Wethouder verandert voorrangsregeling gevaarlijke Vlietdijk in Rosmalen

ROSMALEN - Fietsers in De Groote Wielen in Rosmalen hebben binnenkort geen voorrang meer als ze de Vlietdijk willen oversteken. Wethouder Jos van Son gaat de regels zo aanpassen dat auto's voortaan voor mogen. Er komen poortjes op de fietspaden, die fietsers ervan weerhouden in één keer rechtdoor te rijden.

Aanleiding is het ongeluk van afgelopen zaterdagmiddag, toen er voor de zoveelste keer een fietser werd aangereden. De waarschuwende maatregelen voor automobilisten - als de inmiddels permanente knipperlichten en waarschuwingsborden - zijn volgens Van Son niet voldoende en hij wil geen verdere concessies doen naar het gemotoriseerde verkeer.

Nieuwe voorrangsregeling 
Onder andere de wijkraad is tegen een andere voorrangsregeling. Die ziet liever meer maatregelen om het autoverkeer te beperken. Maar Van Son wil de maatregel toch doorvoeren. "Ik ben verantwoordelijk als het straks een keer écht fout gaat", zegt hij.

De wethouder van verkeer wijst naar de fietsoversteek op de Molenstraat, waar het doorgaande verkeer voor fietsers ook wordt onderbroken. "Dinsdag ga ik met een verkeersdeskundige rond de tafel om te bespreken hoe ik de nieuwe voorrangsregeling zo snel mogelijk kan invoeren."