Volledig scherm
Godfried onder 'zijn' pas onthulde straatnaambordje © Angela van den Dungen

Wijk Eikendonk in Den Bosch opent Godfried van den Braak Plantsoen

DEN BOSCH - Projectleider Godfried van den Braak werd zaterdag geëerd tijdens het eerste openingsfeest van de vernieuwde Bossche wijk Eikendonk. Dit vanwege zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de wijk Eikendonk die in zijn geheel herbouwd is en omdat hij de afgelopen 10 jaar altijd klaarstond voor de bewoners.

Zijn naam is sinds vanmiddag vereeuwigd met een plantsoen in de wijk Eikendonk: Godfried van den Braak Plantsoen. Ook werd de buurthuiskamer, een inloophuis waar activiteiten plaatsvinden, officieel geopend. Deze stond ook op het wensenlijstje van de bewoners en is onder meer door hulp van Van den Braak gerealiseerd.

Kinderen speelden en bewoners zaten aan een drankje, een hamburger, kipsaté en dadels. Een aantal bewoners komt met fraaie taarten aanzetten omdat ze meedoen aan de wedstrijd 'heel Eikendonk bakt'. Van de commotie die deze week ontstond omdat het feest tijdens het Ramadan werd gehouden, was niets te merken. Volgens de bewoners was het 'geen issue'. "Het feest is tot 2 keer toe op Facebook aangekondigd. Daar hebben we geen reactie op gehad", vertellen Joshua en Angelique van de bewonerscommissie. Volgens Ilham Zarradouni (37), zelf aan het vasten, is het belangrijkste dat oude en nieuwe buurtbewoners elkaar vandaag beter leren kennen.