Volledig scherm
Zorginstelling Coudewater is aangewezen als locatie voor een asielzoekerscentrum. © Marc Bolsius

Wijk Maliskamp wil kleiner azc op Coudewater

MALISKAMP - De wijkraad van Maliskamp wil dat er geen 800, maar maximaal 400 asielzoekers komen in het nieuwe asielzoekerscentrum op Coudewater. Er is een petitie rondgestuurd en op Facebook gedeeld, waarin de gemeente wordt opgeroepen om opnieuw met het COA in gesprek te gaan. Ook wil de wijkraad graag dat er alleen gezinnen op het voormalige zorgterrein worden opgevangen.

Het besluit over het maximum aantal asielzoekers is vorig jaar al genomen, maar volgens wijkraadvoorzitter Cees Free is er sprake van voortschrijdend inzicht. "Heel veel bestuurders zeggen inmiddels zelf ook dat het wel een onsje minder kan. Dat het beter is om minder mensen op te vangen." Al 104 mensen hebben hun handtekening onder de petitie gezet. Maliskampers kunnen de petitie uit de brievenbus ook inleveren bij de buurtmarkt.   Koudwatervrees
Aan de andere kant van Maliskamp staat het Autotron, waar sinds de zomer vluchtelingen worden opgevangen. Volgens Free hebben ze van hen geen last. "Al bellen soms mensen dat er vreemde mensen door de straat lopen. Maar dat is meer koudwatervrees volgens mij. Ze zijn niet per se onveilig, maar ze voelen zich zo."   Meer over de vluchtelingencrisis op bd.nl/vluchtelingen.