Volledig scherm
De informatieavond voor wijkbewoners van de Besterd in Tilburg © Thom Schelstraete/BD

Wijkbewoners Besterd Tilburg uiten vooral frustraties tijden informatieavond handhavingsacties

TILBURG - Illegaal gokken, prostitutie, hennepteelt en illegale kamerverhuur. De Tilburgse gemeente en politie organiseerden er afgelopen april in de wijk Loven-Besterd een flinke handhavingsactie tegen. Maandagavond werden de wijkbewoners tijdens een informatieavond over de acties bijgepraat.

Tijdens de infoavond lieten de gemeente en bijhorende partners zien welke maatregelen zij treffen tegen overlast en misdrijven in de wijk. Er was tussendoor ook ruimte voor vragen, die benutten de bewoners vooral om hun onvrede te uiten. "Het werd onderhand eens tijd dat jullie wat aan deze overlast gingen doen", roept een wat oudere wijkbewoner. Volgens hem is de verpaupering jarenlang geleden ingezet en zowat onomkeerbaar.

Een reactie waar de wijkregisseur niet veel mee kan. "We willen de criminaliteit en overlast hier echt aanpakken en niet meer achterom kijken", vertelt Paul van Esch. "Daar zijn de handhavingsacties een goed voorbeeld van. We hopen dat burgers zien dat we wel degelijk wat aan de problemen doen."