Volledig scherm
Enkele Willem II-supporters gingen op de vuist met supporters van Feyenoord. © Thom Schelstraete

Willem II identificeert 5 supporters na vechtpartij tijdens wedstrijd tegen Feyenoord (video)

* UPDATE 22.51 UUR * TILBURG - Willem II heeft zondagavond al vijf supporter die 's middags betrokken waren bij een vechtpartij in het stadion kunnen identificeren. Zij krijgen een stadionverbod. De club gaat maandag verder met het evalueren van de beelden die gemaakt tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. 

Ook de politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenen. Onder meer wordt onderzocht of de relschoppers strafrechtelijk kunnen worden vervolgd. De politie meldde zondagavond dat twee personen zijn aangehouden naar aanleiding van het incident. Eén van hen had zich vrijwillig gemeld. 

Maandagochtend heeft de voetbalclub een overleg met de politie. 

Over reling geduwd
Na het tweede doelpunt van de Rotterdammers vonden enkele vaste bezoekers van het E-vak het nodig om klappen uit te delen aan de juichende Feyenoorders. Een supporter werd daarbij over een reling geduwd. De wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd.

Nadat enkele stewards de Feyenoordsupporters konden ontzetten uit het E-vak, werd de wedstrijd weer hervat. De Willem II-supporters werden door suppoosten terug naar hun plaatsen gesommeerd.  

Jordens Peters was ontstemd over de actie van de supporters. ,,Ik wil zoiets nooit meer zien. Dit hoort niet thuis in een voetbalstadion", reageerde verdediger na afloop van de wedstrijd. 

Straffen
Willem II reageerde zondagmiddag op de eigen website dat de club het incident betreurt. ,,Wij zullen er, in samenwerking met de politie, alles aan doen om de personen die hier onderdeel van zijn geweest via de beelden te identificeren en straffen."

De club vindt het vooral erg dat het geweld zich afspeelde voor vak K en vak J. ,,Waardoor veel kinderen getuige zijn geweest van het geweld."

Terecht verontwaardigd
De KNVB liet zondagavond weten de maatregelen die Willem II heeft aangekondigd te steunen. ,,We staan uiteraard achter het onderzoek en zijn blij met de reacties van beide clubs, die zich volledig distantiëren van dit geweld."

De bond noemt de verontwaardiging over het incident volledig terecht. ,,Het is extra jammer dat er mensen zijn die niet met die vrijheid om kunnen gaan en de enige juiste reactie is dan ook om hen te weren uit de stadions."

Na de thuiswedstrijd van Willem II in mei dit jaar tegen Feyenoord ontstonden ook ongeregeldheden. Toen werden 12 arrestaties verricht.

Volledig scherm
Een Feyenoordsupporter werd over de reling geduwd. © ANP
De wedstrijd Willem II tegen Feyenoord in Tilburg is zondagmiddag enkele minuten stilgelegd omdat enkele Feyenoordsupporters werden belaagd.