Volledig scherm
© Thinkstock

Willie Robben BV in Den Bosch failliet verklaard

* UPDATE 12.39 uur * DEN BOSCH - De Bossche horecagroothandel Willie Robben BV is failliet verklaard. Het is nog niet duidelijk wat hiervan de achtergrond is. De curator was donderdagochtend niet bereikbaar voor een toelichting.

Commercieel directeur Marinus van Dorst ging op 1 april vorig jaar aan de slag bij het bedrijf. In een persbericht over de benoeming meldde het bedrijf 'klaar te zijn voor de toekomst'. Net als in 2014 werd uitgegaan van een 'groei' van zo'n 20 procent.

In 1991 werd Willie Robben B.V. agent van bierproducent Grolsch voor zuidelijk Nederland. Volgens de website van het bedrijf liet het bedrijf dagelijks 10 vrachtwagens door Brabant, Zeeland en het zuiden van Gelderland rijden voor zo´n 700 klanten. ,,Bijna zestig jaar staat Willie Robben B.V. voor een kleurrijke geschiedenis van een sympathiek familiebedrijf, bijna zestig jaar samen in horeca'', aldus de website.

Van Dorst is inmiddels werkzaam bij drankenhandel de Klok van Grolsch. Hij wenst niet in te gaan op de oorzaken van het faillissement. ,,De drankklanten van Robben worden nu door ons geholpen'', aldus Van Dorst.