Volledig scherm
Wim Muller met prijzen van Wimpie's Prijzenpaleis © Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt

Wimpie baalt van plek naast botsauto's

TILBURG - Ruim 40 jaar komt hij al naar de kermis in Tilburg. Dit jaar moet de kermisganger het echter zonder Wimpie’s Prijzenpaleis doen. De gemeente had botsauto’s naast hem geplaatst, en dat maakt volgens exploitant Wim Muller het werken onmogelijk.

'Winnen, winnen, mooie prijzen winnen. Van Rome tot Parijs bij Wimpies Prijzenpaleis!’ Jarenlang galmden deze of soortgelijke woorden over de Tilburgse kermis. Maar dan moet je dat dus wel kunnen horen. Met de botsauto’s als attractie naast zijn Prijzenpaleis ziet exploitant Wim Muller het somber in. "Een groot deel van mijn act is het bij elkaar praten van deelnemers die mee willen doen om aan een touwtje te trekken. Dat werkt niet met lawaaiige botsauto’s in de buurt. Niets ten nadele van die attractie, maar liever niet naast me."

Boete
Bij de gemeente geen begrip, die wilde niet meewerken aan een andere locatie. Dus trok Muller zich terug. Daarop staat dan weer een boete van 1.250 euro. De gemeente onderschrijft dat Muller een boete heeft gehad omdat hij zijn inschrijving heeft teruggetrokken. Volgens een woordvoerster was de locatie van Wimpies Prijzenpaleis een passende plek. "Anders zouden we hem daar natuurlijk niet plaatsen."