Volledig scherm
Wolk van de Bossche kunstenaar Lucas de Man en ontwerper Pascal Leboucq aan de Parallelweg. © Theo van der Zande/BD

Wolk in Den Bosch biedt een bijzondere mix van inzicht en uitzicht

DEN BOSCH - Het wordt Boulevardweer de komende dagen, zo doen de verwachtingen ons graag geloven. Geen wolkje aan de lucht. Of toch. Wolk van de Bossche stadskunstenaar Lucas de Man en ontwerper Pascal Leboucq is sinds vrijdagmiddag geopend.

Aan de Parallelweg in Den Bosch torent de installatie twintig meter de lucht in. Wat begint als een donkere tocht omhoog, eindigt met een werkelijk schitterend uitzicht over de stad aan het eind. Daar tussenin gaat het vooral om inzicht. Want daar is De Man op uit. Hij gunt zijn bezoekers het liefst een inkijkje in hun eigen ziel. Wat zich op deze theatrale tocht in het donker allemaal afspeelt, hangt dus nogal af van wie er naar boven gaat.

In Wolk zit heel veel Lucas de Man, dat klinkt wel door in de meisjesstem die zachtjes in je koptelefoon spreekt. Zo wil ze weten wie je bent, niet wat je bent. Waar je bang voor bent en voor wie je eigenlijk doet wat je doet? Samen met haar ontmoeten we ook nog wat andere voorbijgangers die eenzaamheid en de ongelijkheid in de wereld aan de kaak stellen. Bekend terrein voor wie de Bossche stadskunstenaar al langer volgt. Voor wie tegenover zoveel De Man veel van zichzelf in deze trip weet te leggen, is Wolk aangenaam confronterend.

Lees het laatste nieuws over Theaterfestival Boulevard op bd.nl/festivalboulevard

Volledig scherm
Wolk van de Bossche kunstenaar Lucas de Man en ontwerper Pascal Leboucq aan de Parallelweg. © Theo van der Zande/BD