Volledig scherm
Verboden omgeving door het gaslek. © Bart Meesters

Woningen ontruimd voor gaslek aan Oude Engelenseweg in Den Bosch; lek is gedicht

* UPDATE 20.09 uur * DEN BOSCH - Meerdere woningen zijn donderdagmiddag ontruimd in de omgeving van de Oude Engelenseweg in Den Bosch in verband met een gaslek. Het gaslek ontstond door werkzaamheden aan de riolering. Energiebedrijf Enexis heeft het lek om 17.45 uur gedicht. Bewoners die hun woningen moesten verlaten, kunnen weer terug, maar hebben momenteel geen gasvoorziening.

De Bossche Oude Engelenseweg is rond 16.00 uur gedeeltelijk afgesloten vanwege het gaslek dat is ontstaan bij werkzaamheden aan de nabij gelegen Paardskerkhofweg. De lekkage ontstond in een 166 millimeter dikke gasleiding.

Politieagenten en brandweerlieden waarschuwen omwonenden voor het gaslek. Vijftig woningen in onder meer de Koestraat moesten worden ontruimd, ook pizzeria Europapizza moest de zaak ontruimen. De politie kon niet direct zeggen hoeveel mensen zich uit de voeten moeten maken. Bewoners van de ontruimde panden kunnen voor opvang terecht in de Brabanthallen. Onduidelijk is of zij daarnaartoe gegaan zijn.  

Burgemeester Rombouts liet zich op de hoogte houden over ontwikkelingen rond het gaslek.

Werkzaamheden
Eind augustus is een begin gemaakt met werkzaamheden die eind dit jaar moeten zijn voltooid. De rijbaan en de parkeerplaatsen worden opnieuw bestraat. Ook wordt een nieuw riool aangelegd, om het regenwater van het afvalwater te scheiden.

Volledig scherm
De omgeving werd ontruimd. © Jasper Wigleven/BD
Volledig scherm
Afgezet vanwege een gaslek. © Marc Brink/BD