Volledig scherm
Het kantoor van koffie- en theebedrijf De Drie Mollen © Marc Brink/BD

Woningen op locatie De Drie Mollen in Den Bosch

DEN BOSCH - In het kantoorgebouw aan de Bossche Zuid-Willemsvaart waar koffie- en theebedrijf De Drie Mollen was gevestigd, staan woningen gepland. Projectontwikkelaar TPN wil er vier stadswoningen en een penthouse realiseren.

Het nabij gelegen gebouw met oranje gevel, dat behoorde tot De Drie Mollen, is gekocht door ontwikkelaar Wijkerzand Projecten, die op deze locatie woningen wil laten bouwen. In het kantoorgebouw Zuid-Willemsvaart 217-227 laat projectontwikkelaar TPN woningen realiseren waarvan het formaat varieert van 150 vierkante meter tot 280 vierkante meter. Het penthouse wordt zo’n 240 vierkante meter groot. „De prijs van de woningen is nog niet bekend. Ze zullen zeker in het duurdere segment vallen”, zegt Hans Wikkerink, directeur van TPN. 

​Verbouwing
Wikkerink verwacht dat eind dit jaar de verbouwing van het pand en de verkoop van de woningen kunnen beginnen. De eigenaren hebben per woning twee parkeerplaatsen tot hun beschikking achter het gebouw. Aan de achterzijde van de woningen zijn balkons gepland. Bij het penthouse komt een dakterras. Volgens Wikkerink zal de verbouwing een half jaar in beslag nemen.

Drie Mollen project
Het is onduidelijk hoeveel woningen worden gerealiseerd op het gebouw vlakbij het kantoor. Wijkerzand Projecten is wegens vakantie gesloten. Het bedrijf heeft het pand gekocht van het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC). Het pand biedt sinds ongeveer een jaar onderdak aan het Drie Mollen project voor creatieve bedrijven en kunstenaars. Deze huurders mogen er nog zo'n twee jaar blijven.

Volledig scherm
In dit pand zit project De Drie Mollen gevestigd. © Marc Brink/BD