Volledig scherm
Hiphop festival Woo Hah! © BD

Woo-Hah verwent rapbeminnend Nederland

TILBURG - Festivals met puur en alleen hiphopartiesten: het is geen alledaags fenomeen. In Tilburg zijn ze het desondanks wel gewend. Vandaag, zaterdag 2 juli, heeft de derde editie van Woo-Hah plaats. Liefst 11.000 'hiphopheads' zijn vandaag op de Spoorzone te vinden, waar de meest uiteenlopende artiesten op vier stages voor een flinke dosis beats en rijms zorgen.

Liefst 11.000 'hiphopheads' zijn vandaag op de Spoorzone te vinden, waar de meest uiteenlopende artiesten op vier stages voor een flinke dosis beats en rijms zorgen.

Met een gevarieerde line-up is er voor ieder wat wils. Het Belgische talent Woodie Smalls betrad eerder vanmiddag de FunX stage, terwijl de geboren Peruviaan Immortal Technique het publiek op een keur aan ouderwetse, rauwe nummers trakteerde.   De vlijmscherpe teksten waarin Felipe Andres Coronel serieuze onderwerpen aan de kaak stelt sloegen aardig aan, al was het publiek wat tam. Dat Chino XL tussendoor a capella een maatschappijkritsch nummer rapte, werd gewaardeerd.   De Brit Skepta zette de afgeladen volle Bax Music Stage in vuur en vlam. Ook leuk: Sevn Alias nam voor het gemak Hef Bundy en SMBG mee het podium op. Met de kaartprijs van 39 euro krijgt de bezoeker waar voor zijn geld. Ondanks het feit dat headliners Future en Mac Miller op een laat tijdstip hebben afgezegd.   Met internationale rappers als Tyler the Creator, Mick Jenkins, Action Bronson en Schoolboy Q in het vooruitzicht, hoeft het rapbeminnende publiek zich echter geen moment te vervelen. Ook regionale artiesten als Miggs de Bruijn, Dr. Moon, Braz en Nanah Dae geven een showtje weg. Zo is er op het stijf uitverkochte Woo-Hah genoeg boeiends te zien, horen en beleven voor de 8000 Nederlanders en 3000 buitenlandse bezoekers.

Volledig scherm
Immortal Technique treedt op. © Willem Brouwer
Volledig scherm
Woodie Smalls neemt na zijn optreden een kijkje op het festival. © Willem Brouwer