Volledig scherm
Rosmalens belang tijdens de beëdiging van de nieuwe raad in Den Bosch. Sjef van Creij zit in het midden. © Sandra Peerenboom

Worsteling van twijfelende dorpspoliticus Sjef van Creij uit Rosmalen

ROSMALEN - Het vertrek van Sjef van Creij uit Rosmalens Belang komt niet geheel als een verrassing. De dorpspoliticus twijfelde en worstelde de afgelopen jaren al langer over zijn rol bij ’zijn’ lokale partij. Tien jaar na zijn intrede in de raad drukte de garagehouder en Prins carnaval van Rosmalen uiteindelijk door: hij gaat tot de verkiezingen in 2018 alleen verder.

Van Creij dreigde al eens eerder de fractie te verlaten. In 2015 stuurde hij een mailtje waarin hij zijn vertrek aankondigde, maar trok dat na overleg met wethouder Jos van Son weer schielijk in.

Lijst CDA
De loyaliteit van Van Creij aan Rosmalens Belang stond 2014 ter discussie. Nadat hij geprobeerd had om op de Bossche lijst van het CDA te komen, kwam er een turbulente ledenvergadering aan te pas om Van Creij (die overigens lid is van het CDA) alsnog op een verkiesbare plaats te zetten. Voldoende dorpsgenoten namen het toen voor ‘ons Sjefke’ op. Van Creij is er nog een van de dorpspolitiek.

Lees in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van donderdag 6 oktober een analyse over Sjef van Creij