Volledig scherm
Yuri van Gelder. © ANP

Yuri van Gelder gaat niet in hoger beroep (video)

* UPDATE 17.44 uur *ARNHEM/DEN BOSCH - Yuri van Gelder gaat niet in hoger beroep. De rechter bepaalde vrijdag dat de turner maandag niet mag deelnemen aan de toestelfinale tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De turner spande een kort geding aan tegen NOC*NSF in de hoop alsnog uit te kunnen komen voor Nederland.

Van Gelder eiste in het kort geding dat hij deel mocht nemen aan de toestelfinale en dat hij businessclass terug zou vliegen naar Rio de Janeiro. Ook wilde hij dat de rechter sportkoepel NOC*NSF een dwangsom van 150.000 euro op zou leggen als niet werd meegewerkt. 

De Bossche turner werd maandag weggestuurd bij de Olympische Spelen in Rio nadat hij in het weekeinde op stap was geweest en pas in de vroege ochtend terugkeerde naar het olympische dorp. De zitting nam een groot deel van de vrijdag in beslag en trok ontzettend veel aandacht van de pers. 

Yuri van Gelder bedankt via Twitter iedereen voor de steun. 'Wil iedereen bedanken voor de masale steun! Hebben tot het uiterste gestreden voor mijn verdiende olympische finale', schrijft hij.

'Deze uitspraak betekent dat we dit nu voor de rest van de Olympische Spelen achter ons kunnen laten', reageert NOC*NSF op de uitspraak van de rechter. 'Het is jammer dat het tot een rechtszaak heeft moeten komen.'

De rechter heeft vrijdag zijn beslissing genomen, een zogenoemd kop-staart-vonnis. Het uitgewerkte vonnis met motivatie zal in de loop van de week openbaar worden gemaakt.

Bekijk ook een reactie van Yuri van Gelder over het kort geding en lees een verslag terug van de zitting.

ARNHEM/DEN BOSCH - Yuri van Gelder reageert vrijdag op de zitting die plaatsvond over zijn mogelijke deelname aan de toestelfinale op de Olympsiche Spelen