Volledig scherm
© Buzzcapture

Yuri van Gelder wint alsnog op sociale media

DEN BOSCH - Zijn olympische carrière was voorbij voordat hij kon pieken, maar op sociale media was de turner Yuri van Gelder daarna niet meer te houden. Volgens onderzoeksbureau Buzzcapture was Van Gelder namelijk de meest besproken Nederlandse atleet op sociale media tijdens de Olympische Spelen.

Buzzcapture deed onderzoek naar welke sporters het meest populair waren op social media. Het feit dat hij naar huis werd gestuurd zorgde ervoor dat #yurigate een tijdje trending was op Twitter. Internet zou internet niet zijn als er niet meteen allerlei verschillende inhakers op volgden. Met 98.908 berichten op verschillende sociale media wist hij dan ook eenvoudig de eerste plek te bemachtigen in het rijtje.

Tweede
Op de tweede plek belandde Sanne Wervers met haar gouden medaille op de balk. De turnster wordt gevolgd door wielrenster Annemiek van Vleuten die door een val het goud misliep. Vierde werd de oppermachtige windsurfer Dorian van Rijsselberghe, vijfde de zilveren tijdrijder Tom du Moulin. Opvallende namen die buiten de top 5 vielen waren Daphne Schippers en Ranomi Kromowidjojo.
De hashtag #TeamNL was wel populair en werd ongeveer 90.970 keer gebruikt.