Volledig scherm
Nico. © Theo van de Zande

Zangeres Nico leeft in een tentje

DEN BOSCH - Wisseling van de wacht in sommige van theatertentjes op het festivalterrein van de Boulecard. Nieuwkomer is de productie Nico van muzikant Helge Slikker en zangeres Jolanda van den Berg.

Net voor binnenkomst krijgen we een klein bijspijkercursus. Want wie was die zangeres van de Velvet Underground ook al weer? Wat speelde Andy Warhol voor rol in haar leven? En met wie bedreef ze zoal de liefde? (Jim Morisson, Bob Dylan, Alain Delon). Zo’n dame dus. Die wenste geen genoegen te nemen met de rol als blikvanger op het podium maar eiste behalve de spotlights, ook de microfoon op.

Van den Berg zet deze kwetsbare en onvoorspelbare femme fatale met verve neer. Pakt in haar liedjes lekker uit en krijgt repliek van Slikker als Andy Warhol. Tot zondag is dit tentje dus een muzikaal eilandje van nostalgie. Dat is te zien aan de grijze golf die naar binnen stroomt. Tip voor jonge muziekliefhebbers: gaan ook vooral even luisteren. Lekkere muziekles en de oudjes zingen niet mee. Dat is beloofd.

Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/festivalboulevard.

Volledig scherm
© Theo van de Zande