Volledig scherm
De donderdag geboren zeldzame wandelende tak zit op de rug van haar zusje. © Dierenpark de Oliemeulen

Zeldzame wandelende tak geboren bij Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg

TILBURG - Een bijzondere geboorte bij Dierenpark De Oliemeulen donderdag. Na ruim 3 jaar is er een Jungle Nymph, de zwaarste wandelende tak ter wereld, uit het ei gekropen. De kleine maakt het goed en heeft inmiddels haar eerste braamblaadjes gegeten, zegt het dierenpark.

Uit hetzelfde legsel zijn al meer jongen uit de eitjes gekomen, die deden er 'maar' 1,5 jaar over om uit te komen. Jungle Nymphen zijn wandelende takken die oorspronkelijk voorkomen in de regenwouden in Maleisië. Hun ledematen zitten vol met scherpe stekels die ze ter verdediging kunnen gebruiken, als ze zich bedreigd voelen kunnen zo ook hard sissen. 

Felgroen
Het pasgeboren insectje is een vrouwtje. Dit is te zien doordat het verschil tussen mannen en vrouwen al vanaf een vroeg stadium duidelijk is; vrouwelijke jongen hebben een beige kleur, terwijl mannetjes donkerbruin zijn met een aantal beige segmenten. Na een aantal vervellingen zal het uiterlijk nog wel veranderen; vrouwtjes kleuren felgroen en hebben kleine vleugels, mannetjes blijven bruin en krijgen grote vleugels.