Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Zes jaar cel geëist tegen Tilburger die vier mensen stak met mes

BREDA - De officier van justitie heeft vrijdag zes jaar cel geëist tegen een 25-jarige Tilburger die vier mensen met een mes heeft gestoken bij de Melody Lounge in de Gebroeders Deprezstraat in Tilburg. 

Op 13 november werd daar op grote schermen de EK-kwalificatiewedstrijd Bosnië-Ierland vertoond, waarbij een groot aantal Bosniërs een feest vierde. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Ierland de eerste treffer van wedstrijd, waarop de fans vloekend naar het scherm tierden. De broer van de uiteindelijke verdachte sprak hen daarop aan. ‘Let op je taal, er zijn kinderen in de zaal.’

Vechtpartij
Meteen ontstond een knokpartij waar ook de verdachte bij betrokken raakte. De twee broers werden door iemand naar buiten geholpen, maar ook de belagers kwamen naar buiten. Bij een barbecue, die buiten stond, pakte de verdachte een mes. Er ontstond weer een knokpartij. Uiteindelijk raakten vier mensen gewond door het mes. 

De vraag is of de Tilburger uit zelfverdediging stak. De rechtbank buigt zich nu over deze kwestie en doet 16 september uitspraak in de zaak.