Volledig scherm
Blaaskapel Danmarzo uit Vught tijdens het Jeroen Bosch Dweilfestival in Den Bosch. © Kees van der Zandt

Zeventig blaaskapellen zorgen voor sfeer in Bossche binnenstad tijdens Jeroen Bosch Dweilfestival

DEN BOSCH - Zeventig blaaskapellen uit het hele land zorgden zondagmiddag op twintig podia voor gezelligheid, gemoedelijkheid en sfeer in de binnenstad van Den Bosch tijdens de tweede editie van het Jeroen Bosch Dweilfestival.

De muziek bleek uiterst gevarieerd. ‘Het kleine café aan de haven’ van Vader Abraham werd moeiteloos afgewisseld door een swingende medley van ABBA of Michael Jackson. Bovendien zochten de muzikanten tijdens hun optredens met succes interactie met het enthousiaste publiek. ,,Die gevarieerde muziek en de show van de orkesten maken dit festival zo leuk”, merkte bezoeker Dolf de Vries in de Uilenburg op.

,,Ook als muzikant is het hartstikke leuk om hier op te treden voor het winkelend publiek in de stad”, zei Nico Schapemdonk, trombonist van blaaskapel Danmarzo uit Vught. De blaaskapellen sloten het festival met het gezamenlijk gespeelde ‘We’ll meet again’, vocaal ondersteund door Bosschenaar Hans Tervoort, die het nummer van Vera Lynn van een Nederlandse tekst had voorzien.