Volledig scherm
Micheal Rother tijdens een optreden in 013 © Jostijn Ligtvoet

Zo'n 1000 bezoekers bij eerste afgeslankte Incubate in Tilburg

TILBURG - Het festival voor wereldcultuur Incubate trok afgelopen weekend zo'n 1000 bezoekers naar Tilburg, voor de eerste van in totaal 3 festivalweekenden. Incubate vulde voorheen 1 volle week, dit jaar is het festival voor het eerst opgedeeld in 3 weekenden.

Het grenzeloze festival werd vrijdag in De NWE Vorst geopend met een wereldkampioenschap tafeldrummen. Cultuurwethouder Hendricks en gedeputeerde Swinkels waren opgetrommeld om de percussieve strijd te openen en werden genadeloos ingemaakt door de 9-jarige winnaar Iwan ‘De Verschrikkelijke’ Straasheym. Later op de avond gingen in café Extase de voetjes van de vloer tijdens Eurabia. Voor dat feest waren bewoners van Tilburgse AZC’s uitgenodigd, om een extra ingrediënt cultuur aan de line-up toe te voegen.

Verder bracht Incubate internationale muziekoptredens, theater en kunst bij poppodium 013, Little Devil en De NWE Vorst. De volgende edities van Incubate zijn donderdag 8 tot en met zondag 11 september en op zaterdag 10 en zondag 11 december.