Volledig scherm
Voor de kinderen uit de wijk was er van alles georganiseerd. © Chris Korsten

Zomerfeest Boschveld Actief in Den Bosch drukbezocht

DEN BOSCH - De eerste editie van het zomerfeest, op zaterdag gehouden door Boschveld Actief, heeft in en rondom de Brede Bossche School ongeveer 300 belangstellenden getrokken. Even opvallend als verwacht was dat vele culturen vertegenwoordigd waren.

De wijk Boschveld staat te boek als een bruisend en inspirerend stadsdeel, dat met name gekenmerkt wordt door een rijke multiculturele bevolkingssamenstelling. De circa 3000 inwoners hebben hun roots in zo'n 60 landen, wat duidt op een enorme culturele verscheidenheid. De kracht die daaruit voortvloeit, is onder meer ook minister Koenders opgevallen, toen hij eind mei een bezoek bracht aan de wijk.

Boschveld Actief
​Een van de initiatieven die het licht heeft gezien, is het ontstaan van Boschveld Actief. Daarin is een tiental moeders uit de wijk vertegenwoordigd. De groep tilt zo nu en dan een activiteit van de grond, waarbij meestal ondersteuning plaatsvindt door Welzijn Divers. "Om de zomer in te luiden leek het ons een leuk idee deze happening, die een beetje is ondergedompeld in Hawaiiaanse sferen, te organiseren. Het doel is zoveel mogelijk mensen bij elkaar brengen, zodat de onderlinge contacten nóg beter worden dan die al zijn", verwoordde Nadia de Bruin-Dghogh, een van de vrouwen.

Diverse talenten uit de wijk op het gebied van dans en muziek, opererend onder de paraplu van het Wijktheater, luisterden het zomerfeest op met verschillende optredens. Voor de jeugdige bezoekers was er ook van alles te beleven. Zo zorgde de aanwezigheid van een buikschuifglijbaan, een springkussen en een stormbaan voor het nodige vertier. De naburige evangelische gemeente Parousia deed eveneens van zich spreken door de jeugd een aantal spelletjes, waaronder blikgooien, voor te schotelen. De Brede Bossche School zélf, met de actieve manager Fatima Zahra Jallal voorop, zorgde ervoor dat alle randvoorwaarden naar wens waren. Ook de inwendige mens kwam niks tekort.

Volledig scherm
Fruit was er op het zomerfeest in overvloed. © Chris Korsten
Volledig scherm
Tanja Todorovic, bezig met het zetten van een neptattoo. © Chris Korsten
Volledig scherm
De evangelische gemeente Parousia droeg een steentje bij door een aantal spelletjes mee te brengen, iets wat de jeugd wel kon waarderen. © Chris Korsten
Volledig scherm
Een viertal actieve vrouwen dat deel uitmaakt van Boschveld Actief. © Chris Korsten