Volledig scherm
De kinderen luisteren aandachtig naar het voorlezen van Marianne Mulder © Chris Kortsen

Zomervoorlezen aan Bossche Zuiderplas in trek bij peuters en kleuters

DEN BOSCH - Voor de verandering organiseert de StadsBIEB deze zomer speciale voorleesmiddagen voor peuters en kleuters op een tweetal buitenlocaties. Afgelopen zaterdag werd de eerste sessie op het strand aan de Zuiderplas gecanceld, uit vrees voor de weersverwachting. Dinsdagmiddag ging de educatieve activiteit wél door, dit tot vreugde van een behoorlijk aantal kinderen.

Vanuit de verte waren de oranjekleurige banieren, met daarop de mascotte Siep van de BIEB, duidelijk zichtbaar. Het was de plek die bibiotheekmedewerker Marianne Mulder had uitgekozen om voor te lezen uit het kinderboek Boer Boris gaat naar zee. Ze las het boek van Ted van Lieshout en Philip Hopman, dat uitverkoren is tot Prentenboek van het jaar in 2015, in één ruk uit.

Grappig
De 7-jarige Bo Spoor uit Vught was een van de kinderen die gebiologeerd zat te luisteren. ,,Ik vind het een grappig verhaal. Ongelooflijk wat die boer allemaal meegenomen heeft om een dagje naar zee te gaan. Je koe, varken en andere dieren meenemen naar het strand, zoiets doe je toch niet?", gierde de knaap.

Succes
Even later volgde onder andere nog een gezamenlijk liedje en het bekende spelletje Ik ga op reis en ik neem mee. ,,Een geslaagde middag", concludeerde Mulder. "Deze kinderen waren stuk voor stuk rustig. Ze waren volledig bij de les!"

Deze zomer zullen medewerkers van de StadsBIEB nog vaker voorlezen aan de Zuiderplas. Daarnaast wordt er diverse malen voorgelezen bij speeltuin 't Kwekkeltje aan de Sportlaan in Rosmalen, zoals komende zaterdag om 14.15 uur.

Volledig scherm
Tussen de banieren van de bied vertelt Marianne Mulder haar verhaal. © Chris Korsten