Volledig scherm
De Zuiderpassage.

Zuiderpassage in Den Bosch blijft voorlopig nog bij het oude

DEN BOSCH - De Vereniging van Eigenaren Zuiderpassage en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hebben in totaal 38.000 euro toegezegd om de Bossche Zuiderpassage nieuw leven in te blazen. Maar voorlopig blijft alles bij het oude.

,,We hebben sommige procedures te positief voorgesteld”, zegt architect Bartjan van ‘t Slot over het winkelcentrum in Den Bosch-Zuid waar veel winkeliers de deuren voorgoed sloten.
Van ‘t Slot en collega Wendy van Rosmalen (beiden werkzaam bij Studio Strak Plan) vertelden ruim een half jaar geleden in cultureel centrum In de Roos hoe je van de passage een ‘bruisend middelpunt’ kunt maken. Iets met winkels, zorg- of welzijnsinstellingen, onderwijs of een combinatie. Overleg ‘van onderaf met alle belanghebbenden’ moet leiden tot een ‘kansrijk toekomstscenario’.

Meer tijd

Van ‘t Slot verwachtte begin dit jaar te weten of er voldoende geld zou zijn voor het project. Maar het vergt meer tijd. ,,Op het moment zitten we in de laatste kritieke fase maar het ziet het er positief uit.”