Volledig scherm
© Guido van der Heijden

Zusjes uit Berkel-Enschot schakelen hulp in voor drenkelingen op IJmeer

BERKEL-ENSCHOT - Eigenlijk gingen ze maar wat uit verveling wandelen bij het IJmeer. Zo hoorden Sterre en Veerle uit Berkel-Enschot twee jongens in nood. Ze sloegen alarm. „Facebook en Twitter zijn de dag daarna echt ontploft!”

Vroeg op de zondagavond – het gezin Dijcks had net gegeten bij strandtent Blijburg in Amsterdam – gingen de zusjes Sterre en Veerle nog voor een ommetje. Eigenlijk een beetje uit verveling liepen ze een duinachtig gebiedje door toen ze twee jongens om hulp hoorden roepen.

Paniek
„We hoorden aan de stemmen dat ze in paniek waren. Ze stonden op een smalle dam te zwaaien met twee peddels en riepen dat ze niet weg konden. Toen zijn we terug naar de strandtent gerend om hulp te halen.” Toen die hulpdiensten vrij massaal kwamen toegestroomd, maakte dat wel indruk op de zusjes uit Berkel-Enschot.

De twee jongens waren met een rubberbootje naar de dam gevaren en hadden het ding niet goed vastgelegd. Het bootje was vervolgens weggedreven. Eenmaal in de ambulance konden de jongens weer op adem en op temperatuur komen.