Volledig scherm
© Thinkstock

Zwembad voor Den Bosch, Vught en Heusden in West

DEN BOSCH - De gemeenten Den Bosch, Vught en Heusden (Vlijmen) praten over een nieuw zwembad in Den Bosch-West. Met dat extra zwemwater zou voor de 3 gemeenten in één klap een probleem worden opgelost. Volgende week zitten vertegenwoordigers van de drie gemeenten opnieuw aan tafel.

Volgens betrouwbare bronnen is de komst van een zwembad in de wijk West verder dan sportwethouder Jos van Son (Den Bosch) wil laten geloven. „In april is er voor de eerste keer over gesproken. Daarna niet meer, maar misschien is er wel ambtelijk overleg geweest. Volgende week is er een concreet vervolg”, aldus Van Son desgevraagd.

Hoge nood
Een nieuw zwembad in West is al meer dan 10 jaar vooral een wens van collegepartij Bosch Belang. De nood voor Vught is hoog. Op 31 juli sluit definitief het zwembad van Reinier van Arkel. Ondanks een verzoek van Vught om het zwembad langer open te houden. Het andere Vughtse zwembad Laco Ouwerkerk verzorgt ook zwemlessen en verhuurt het bad niet aan ‘concurrenten’. 

De Heusdense wethouder Hanne van Aart benadrukt dat Heusden absoluut niet uit is op sluiting van Die Heygrave in Vlijmen, ook al kost het bad relatief veel.