Volledig scherm
PREMIUM
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis © Jeroen Bosch Ziekenhuis

Aantal meldingen seksueel geweld Brabant-Oost blijft maar stijgen; Jeroen Bosch Ziekenhuis wil helpen

DEN BOSCH - Het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch voelt zich 'maatschappelijk verantwoordelijk' om een extra locatie te openen waar slachtoffers van seksueel geweld zich kunnen melden en laten onderzoeken. 

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) in Brabant-Oost heeft al zo'n locatie in het ziekenhuis in Eindhoven, maar het personeel daar staat vanwege het almaar stijgende aantal slachtoffers onder grote druk. ,,We zijn op dit moment aan het onderzoeken of het praktisch realiseerbaar is", aldus een woordvoerder van het JBZ. Mocht het haalbaar zijn, dan kan het ziekenhuis in Den Bosch op z'n vroegst begin volgend jaar bijspringen.

  1. Organisaties vrezen 'afdankertjes' na afhaken Joris' kerstboom

    Organisa­ties vrezen 'afdanker­tjes' na afhaken Joris' kerstboom

    DEN BOSCH - ,,Als marktpartijen hebben wij grote vraagtekens bij het proces dat doorlopen is. De uitkomst bevreemdt ons en rekenen wij de bestuurders van onze stad aan." Dat schrijven de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, ondernemersfonds Hartje 's-Hertogenbosch, vereniging Hoteloverleg 's-Hertogenbosch en omstreken en Stichting Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch (SOCH) in een brief aan het college van B en W.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.