Volledig scherm
Keien op de Structuurweg in Schijndel. © Politie Schijndel

Advocaat over vrijlaten verdachte na keiongeluk: 'Het is niet meer dan normaal'

DEN BOSCH - ,,Het is niet meer dan normaal dat mijn cliënt de rechtszaak thuis mag afwachten. Detentie gaat hem niet goed af. Het heeft vooral op  een minderjarige  veel impact om opgesloten te zijn."  Dat zegt advocaat Bob de Jong over een 17-jarige Schijndelaar die met een Schijndelse leeftijdgenoot en een 19-jarige plaatsgenoot werd opgepakt voor betrokkenheid bij het keiongeluk vorig jaar op de Schijndelse Structuurweg.

Daar botste de Schijndelse Tynni Habraken (33) met haar auto tegen keien die op de weg waren gelegd. DNA-sporen op de stenen  speelden een rol bij de aanhoudingen.

De Jong informeerde zijn cliënt donderdagochtend over het feit dat hij dezelfde dag naar huis mag. Vorige maand probeerde hij de Bredase rechtbank ervan te overtuigen dat zijn cliënt naar huis zou moeten ('Hij wil proberen om zijn leven weer op te pakken'). ,,Toen vond de rechtbank dat het maatschappelijke belang zwaarder moest wegen dan het persoonlijke belang. Dat is nu dus anders", aldus De Jong over de verdachte die zo'n vijfeneenhalve week opgesloten zat. De afgelopen dertig dagen zat hij in een cel in jeugdgevangenis Den Hey-Acker. 

Voorwaarden

De Jong wenste niets te zeggen over een eventuele verklaring die de verdachte heeft afgelegd voor zijn vermeende betrokkenheid bij het ongeluk. Evenmin zei hij meer over andere voorwaarden die zijn opgelegd. 

Richard Bunge, advocaat van de andere 17-jarige verdachte, wenste geen toelichting te geven. Deze verdachte zal vandaag of morgen naar huis mogen. 

De advocaat van de derde verdachte was niet bereikbaar voor een toelichting.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
90'+3'
2-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
0-4
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-1
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen