Volledig scherm
Albert van den Dungen bij lunchroom Gusto in de Bossche Kolperstraat. Na een ingrijpende verbouwing is in februari de heropening. © Marc Brink/BD

Albert van den Dungen vergroot 'podium' Bossche lunchroom Gusto

DEN BOSCH - 'De vertrouwde kwaliteit in een verrassend nieuw jasje', is te lezen op de deur van lunchroom Gusto in de Bossche Kolperstraat. Een drilboor maakt duidelijk dat daar een flinke verbouwing aan de gang is. Eigenaar Albert van den Dungen (55) vertelt waarom het inmiddels twaalf jaar oude jasje begon te knellen. Hij is toe aan een 'groter podium'.

Vanaf volgende maand ligt de nadruk meer op de 100 vierkante meter grote lunchroom dan op de verkoop aan de enorme toonbank die de overhand had. Er komt een nieuw exemplaar van anderhalve meter. ,,Klanten kunnen daar Italiaanse delicatessen kopen waarmee ze in de lunchroom kennis maken. Dat kan een speciaal kaasje uit de Dolomieten zijn of een van de vijf mozzarella-soorten die op het menu komen. Elke maand een ander thema'', zegt Van den Dungen die op zijn achttiende begon met kaasverkoop op markten en jarenlang een zaak had in de Bossche Ridderstraat.

Middelpunt 

Binnenkort beschikt de lunchroom over 55 zitplaatsen. Een van de blikvangers wordt een op doek afgebeelde fresco. Maar Van den Dungen verwacht vooral veel van een speciaal betegeld 'pleintje' in het midden van de zaak. ,,Daar kunnen gasten overheen en omheen lopen. Er zijn in de zaak ook plaatsen voor wie minder in het middelpunt wil staan.'''

Waarom zo'n ingrijpende verbouwing? Van den Dungen: ,,Ik vind het vooral belangrijk om gastheer te zijn. Aandacht voor de mensen. Dat lukt niet goed als je de tafels en de toonbank optimaal wil doen. Ik ben een soort clown die behoefte heeft aan een groter podium. Achter de toonbank kom ik minder tot mijn recht en doe ik mensen soms tekort."

Op 8 februari is de heropening. Na twee dagen proefdraaien is het direct na carnaval menens. Dan is de zaak voortaan op vrijdag en en zaterdag vanaf 11.00 tot 21.00 uur geopend. Dat is vier uur langer dan de afgelopen jaren het geval was. Op andere dagen duurt het een een uurtje langer dan gebruikelijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen