Volledig scherm
De aftrap van de lerarenstaking oktober vorig jaar in de Brabanthallen in Den Bosch. © marc bolsius

Alle scholen in Den Bosch dicht vrijdag

DEN BOSCH/VUGHT - Alle basisscholen in Den Bosch gaan vrijdag dicht. Er willen zo veel leraren gaan staken dat de schoolbesturen samen besloten om alle deuren te sluiten. 'Met zoveel actiebereidheid kunnen we geen goed onderwijs aanbieden die dag.'

Quote

We zijn heel erg blij met het extra geld dat we krijgen om de werkdruk te verlagen, maar er moet toch echt nog steeds iets aan het lage salaris worden gedaan

Bram van Ek, voorzitter stichting Leijestroom

Voorzitter van ATO Scholengroep Hans Tijssen zag dat 86 procent van de leraren wilden gaan staken. En ook Bram van Ek, Stichting Leijestroom, merkte dat de actiebereidheid nog steeds erg hoog is. ,,Op dat moment hebben we in overleg met alle besturen besloten om de scholen dicht te doen." Niet alleen omdat ze geen goed onderwijs kunnen bieden met zo weinig leraren. Ook omdat het voor ouders op deze manier duidelijk is; alle leerlingen zijn vrij die dag.

Ook de Jenaplanschool Antonius Abt, die niet is aangesloten bij  één van de overkoepelende organisatie,  laat weten geen les te geven vrijdag. 

De bereidheid het werk neer te leggen is dus nog steeds hoog. Al merkt Van Ek dat de ouders nu wel iets meer tegengas geven. ,,Maar de meerderheid accepteert en begrijpt waarom", ervaart hij. 

 De leraren hebben nog steeds het gevoel dat hun eisen niet ingewilligd zijn. ,,We zijn heel erg blij met het extra geld dat we krijgen om de werkdruk te verlagen, maar er moet toch echt nog steeds iets aan het lage salaris worden gedaan", vertelt Van Ek. ,,Het verschil met voortgezet onderwijs is nog steeds erg groot. Het zorgt voor een imagoprobleem."  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3181 stemmen