Volledig scherm
© Angela van den Dungen

Avondvierdaagse Engelen heeft geluk met het weer

ENGELEN - Vanaf het Veerhuis in Bokhoven vertrokken woensdagavond 643 wandelaars met de tweede wandeling van de Engelense Avondvierdaagse. Het is de negende editie, waarbij de deelnemers 3, 5 of 10 kilometer kunnen wandelen.

Ze hebben het getroffen met het weer. De poncho's die ze dinsdagavond van een van de sponsoren hadden gekregen, mochten woensdag in de tasjes blijven. "Dit is een cadeautje", zegt vrijwilliger José van den Wildenberg. "Als er geen onweer wordt voorspeld, laten we het gewoon doorgaan. Maar tot nu toe hebben we echt geluk gehad."

Zweten
Joris van den Heuvel (9) en Julian Evertse (9) liepen met z'n tweeën helemaal vooraan in de stoet die 5 kilometer liep. Ze wilden graag als snelste binnenkomen. Joris: "Eigenlijk wil ik de tien kilometer lopen, maar dan moet mijn moeder ook de tien lopen. Dat wil ze niet."

Minder deelnemers
Dit jaar lopen zo'n 100 deelnemers minder mee dan vorig jaar tijdens de avondvierdaagse. Volgens de organisatie ligt dat deels aan de weersvoorspellingen. "We merken ook dat er steeds minder kleine kinderen meelopen. Vermoedelijk omdat het aantal basisschoolkinderen in Engelen terugloopt. Positief is wel dat er 145 nieuwe wandelaars zich hebben aangemeld."

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.