Volledig scherm

Boxtelse Paasloop met zon overgoten

BOXTEL - Om half elf maandagochtend klonk op het terrein van atletiekvereniging Marvel te Boxtel het startschot voor ruim tweehonderd recreanten, wedstrijdlopers en jeugd van twaalf tot en met zestien jaar, die meededen aan de Rabobank Paasloop.

Met stopwatches en diverse aantekenlijsten hield een hele batterij vrijwilligers alle prestaties nauwkeurig bij. De wedstrijd, die maximaal vier rondes van 3800 meter telde, werd gewonnen door Koos Verwey die van meet af aan op kop lag. De eerste vrouw die finishte, was Inge van der Meulen.

Hijgend kwam Olaf van den Bergh (15) als eerste aan van de jeugd. "Het eerste deel ging goed, maar het tweede deel vond ik erg zwaar. Het rondje moest in mijn geval niet langer zijn!" Bij binnenkomst nam hij, net als alle deelnemers, een herinneringsmedaille in ontvangst, met een flesje energiedrank om weer bij te tanken. Ook Joep de Laat (15) vond het zwaar. "Vanmorgen was ik misselijk - ik was zenuwachtig - en toen heb ik niet goed gegeten. Dat in aanmerking genomen ging het nog wel goed. Volgend jaar ga ik een langere afstand lopen."

Bas Peeters (12) was de jongste die snel arriveerde na zijn oudere concurrenten. "Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Hoewel? aan de andere kant ook wel." Waarop zijn moeder goedkeurend opmerkte. "Het ging heel goed, Bas. Ja, het talent heeft hij echt van zijn vader!"

Tussen de vele toeschouwers bevond zich ook Rien van Laarhoven, die er was met de EHBO-caravan. "Ik zit in het bestuur en ben verantwoordelijk voor hulpverlening bij diverse activiteiten, zoals deze. En dan ben ik zelf vaak het haasje, want het is moeilijk om mensen te krijgen. Ik doe het samen met Ad van Kasteren, die halverwege de route staat. Het liefst sta ik hier met iemand anders, maar het lukt niet om zoveel mensen te krijgen." Om zich heen kijkend, voegde hij eraan toe: "Maar ik zie ook meelopende EHBO-ers. Mocht er iets gebeuren, dan helpen ze wel, en bovendien is dokter Van der Ven er ook, zag ik net. Onze hulp bestaat meestal uit koelen vanwege overbelasting. Het weer is nu trouwens perfect. Vorig jaar sneeuwde het!"

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement