Volledig scherm
© Moon Saris

Cement in Den Bosch wordt steeds meer hét festival voor jonge makers

DEN BOSCH - Festival Cement, tussen 21 en 26 maart in Den Bosch, positioneert zich steeds sterker als hét theaterfestival voor jonge makers. Cement biedt makers steun en zekerheid. Die zekerheid is belangrijk, zegt de jonge theatermaakster Sanne Nouws die zich aan Cement heeft verbonden.

De in Boxtel geboren Nouws (30) geldt als een groot regietalent. Het is daarom dat de theatermaakster is opgenomen in PLAN, het Brabantse talentontwikkelingsproject waarin Cement, Boulevard, Dans Brabant, Het Zuidelijk Toneel en anderen samenwerken. Nouws maakte vorig jaar al een voorstelling bij Cement (Een feest voor Boris) en werkt aan een stuk voor volgend jaar onder de werktitel Esperanto. Nouws: ,,Dat gaat erover dat we elkaar steeds minder goed lijken te verstaan".

'Zekerheid is fijn'
Wat heeft Nouws aan de samenwerking met Cement? ,,Heel veel", zegt ze beslist. ,,Ik ben nu vier jaar geleden afgestudeerd aan de regieopleiding in Amsterdam en heb sindsdien veel regiewerk gedaan. Maar het is onzeker wanneer je een volgende opdracht krijgt. Je begint steeds weer op nul en dan is het fijn dat Cement je de zekerheid geeft een vrije productie te kunnen maken. Dat geeft ook vertrouwen", zegt ze. Ze krijgt niet alleen geld, maar ook kijkt Cement over haar schouder mee. Cement helpt bij de financiering, ontwikkeling van het stuk en bij het traject om het daarna in de zalen te brengen.

Op Festival Cement, van 21 tot en met 26 maart op verschillende locaties in Den Bosch, zijn twintig voorstellingen te zien waaronder zeven premières.

Volledig scherm
Sanne Nouws © Geen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.