Volledig scherm
Het rapport werd woensdag overhandigd. © Robèrt van Lith

Den Bosch zet stevig in op big data

DEN BOSCH - Den Bosch gaat de komende jaren stevig inzetten op big data. Dat staat in het rapport De Economische Kracht van 's-Hertogenbosch van de afdeling Den Bosch van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW). Dit rapport werd woensdagmiddag in het stadhuis door kringvoorzitter Marc Hoedemakers overhandigd aan wethouder Jan Hoskam (VVD, economische zaken). 

Volgens de BZW is big data een een kansrijk thema voor Den Bosch. Sinds vorig jaar heeft Den Bosch met de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) een belangrijk 'wapen' in huis op het gebied van big data science. Deze universitaire opleiding leidt dataspecialisten op. Met big data kunnen bedrijven volgens de BZW veel bereiken. 'Data science kan helpen om (koop)patronen binnen je klantenbestand te ontdekken of om personeel op het juiste moment beschikbaar te hebben', aldus de BZW. 

Achterstand
Volgens de ondernemersvereniging bleef Den Bosch de laatste jaren in verhouding tot andere steden achter in economische ontwikkeling. De groei van werkgelegenheid blijft achter. De BZW ondervroeg ruim 120 mensen uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs voor het onderzoek. Die mensen gaven onder meer aan dat Den Bosch behoefte heeft aan een sterke profilering en een 'stevige en eenduidige ambitie'. Dat moet volgens de BZW dus big data worden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement