Volledig scherm
Voormalige boerderij Hoge Hoeve, Slagkampweg 15 © Megan Hanegraaf

Eigenaar illegale disco in Rosmalen: 'Ik was open voor vrienden'

ROSMALEN - ,,Ik was al langer van plan om te stoppen, daarom ben ik afgelopen zaterdag verhuisd'', zegt de eigenaar van wie de Rosmalense discotheek zoals het Brabants Dagblad zaterdag meldde woensdag voor minstens een jaar werd gesloten. 

Dat deed de gemeente vooral nadat volgens de politie in het pand 'een kleine gebruikershoeveelheid harddrugs' werd gevonden. ,,Het waren maar kruimels. Ik wist van het drugsgebruik van mijn vrienden af en vond het goed zolang ze er niemand lastig mee vielen.''

Bij de inval werden behalve de drugs volgens hem ook drie kratten bier, twee flessen wodka, twee flessen rum en een paar flessen wijn gevonden.

Wijkagent

De man zegt dat hij het niet erg vindt dat het pand dicht moest. Volgens hem was de ruimte die hij en zijn 'vrienden' in de schuur aan de Slagkampweg 15 gebruikten 'ongeveer zo groot als een gemiddelde huiskamer'. ,,Het was nog lang niet af. Er werd af en toe in de weekend nog gebouwd. Twee weken geleden is de discotheek voor het laatst gebruikt.''

Volgens een woordvoerder van de politie is afgelopen zomer een wijkagent bij de boerderij geweest. Er was 'geen directe aanleiding' voor een actie. Later kwam nieuwe informatie binnen over mogelijk illegale cafépraktijken. Dat was aanleiding om enkele weekenden 'toezicht' te houden en volgde woensdag de inval. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.