Volledig scherm
© Roel van der Aa

Elf-elf in Den Bosch: Er mag meer op het terras

DEN BOSCH - In overleg met horeca-ondernemers heeft de gemeente nieuwe afspraken gemaakt om het komende elf-elf-feest veilig(er) te vieren in de Bossche binnenstad. In tegenstelling tot andere jaren zijn biertaps op het terras toegestaan om gasten te bedienen. Afgezien van statafels moet het terras leeg zijn. Deze aanpak is vergelijkbaar met Jazz in Duketown en carnaval.

Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, is het eens met de maatregelen. ,,In 2011 is elf-elf voor het eerst wat grootschaliger gevierd dan gebruikelijk in Den Bosch. Dat was een geslaagd begin. En daarna werd het steeds drukker'', zegt Kuenen.

Extra taps 

Het feest valt dit jaar op een zaterdag. Daarom verwachten Kuenen en de gemeente dat het extra druk zal zijn in de binnenstad. ,,Je hebt dit keer niet alleen te maken met veel mensen die elf-elf willen vieren maar ook met het gewone uitgaanspubliek dat in de stad op stap gaat. Beide groepen moeten aan hun trekken kunnen komen. Natuurlijk mag iedereen dat binnen doen. Maar met extra taps en ruimte op de terrassen is er juist voor de carnavalliefhebbers meer gelegenheid.''

Ondernemers die zich niet richten op elf-elf mogen het gewone terras laten staan. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.