Volledig scherm
Stadion De Vliert. © Marc Brink/BD

Fans FC Den Bosch verliezen kort geding om favoriete plek op hoofdtribune

DEN BOSCH - Twee supporters van FC Den Bosch hebben vandaag tevergeefs met een kort geding in Den Bosch geprobeerd om het bestuur van FC Den Bosch te dwingen om hen toe te laten op de hoofdtribune van stadion De Vliert. Het liefst zouden ze daar zitten bij de wedstrijd FC Den Bosch - FC Oss.  

Verslaggever Marc Brink was aanwezig bij de rechtbank in Den Bosch. Lees hier zijn tweets terug.

Voorzieningenrechter Loesberg zei 'bezorgd' te zijn over de kans dat meer  supporters vanavond een favoriete plaats zouden opeisen. Daar ging de supporter niet op in. Zijn advocaat Christian Visser zei dat de zorgen onterecht waren.

Nadat het vonnis werd gewezen zei Vissers te overwegen in hoger beroep te gaan. 

Gesloten M-side

De twee eisende supporters behoren tot zo'n 550 seizoenkaarthouders die begin dit seizoen door de  clubleiding moesten verhuizen van de gesloten M-side naar de hoofdtribune, aan de overzijde. Na rellen na het duel met Fortuna Sittard werden de supporters vervolgens verplaatst naar de Zuidtribune. 

Met de verhuizing zou de veiligheid 'beter beheersbaar' zijn. De maatregel leidde tot bezwaren van tientallen fans, die hun seizoenkaart inleverden.

Uiteindelijk  werd onlangs voor een aantal supporters een uitzondering gemaakt. Zij mochten terug naar de hoofdtribune. Dat willen ook de supporters die een kort geding hebben aangespannen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3174 stemmen