Volledig scherm
Stadion De Vliert. © Marcel van Dorst

FC Den Bosch-supporters willen naar rechter: verhuizing M-side valt verkeerd

DEN BOSCH - Supporters van FC Den Bosch overwegen bij de rechter verhaal te halen tegen de beslissing van het bestuur om ruim 550 seizoenkaarthouders van de hoofdtribune te verhuizen naar een ander deel van stadion De Vliert.  ,,Sommige supporters zijn erg boos. De gemoederen zijn verhit", zegt Paul van der Kraan, algemeen directeur van FC Den Bosch. 

Het bestuur heeft ruim zestig e-mails gekregen van supporters die het niet eens zijn met de maatregel. ,,Ik heb het ook besproken met supporters die naar het stadion zijn gekomen. Zij zijn welkom voor een gesprek'', aldus Van der Kraan. ,,We inventariseren de bezwaren en gaan na of we met maatwerk tegemoet kunnen komen aan de klachten. Maar het is te vroeg om te zeggen voor wie wij eventueel een uitzondering maken. We moeten onszelf niet in de vingers snijden.''  

Zoals het Brabants Dagblad onlangs meldde moeten M-side supporters na de winterstop vanaf de hoofdtribune verhuizen naar de zuid-tribune achter het doel aan de zijde van de Graafseweg. Geprobeerd wordt om de ruim 550 seizoenkaarthouders van de hoofdtribune op de zuidtribune samen te voegen in twee vakken. Daarmee moet de veiligheid 'beter beheersbaar zijn'. Aanleiding waren ongeregeldheden op de hoofdtribune na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Straffen

Een M-side-supporter die alleen met zijn voornaam René in de krant wil vindt dat FC Den Bosch een 'dramatisch veiligheidsbeleid voert'. ,,Ze zoeken een stok om mee te slaan en scheren nu iedereen over een kam. Natuurlijk moet je supporters die zich misdragen aanpakken en straffen. Maar wij kennen de jongen die na de wedstrijd tegen Fortuna op het veld kwam helemaal niet eens'', aldus de supporter. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement