Volledig scherm
Stadion De Vliert waar het bestuur van FC Den Bosch zo'n 550 M-sidesupporters wil laten verhuizen. © Jan Martens

FC Den Bosch zet verhuizing M-sidesupporters door: 'Emotionele bijeenkomst'

DEN BOSCH - Het bestuur van FC Den Bosch handhaaft het onlangs genomen besluit om zo'n 550 seizoenkaarthoudersvan de M-side vanaf de hoofdtribune te verhuizen naar de zuidtribune in stadion De Vliert.

Zoals het Brabants Dagblad onlangs meldde, moeten M-side-supporters na de winterstop naar een andere plaats. Daarmee zou de veiligheid 'beter beheersbaar zijn'.

Naar aanleiding van zo'n 60 bezwaren zei algemeen directeur Paul van der Kraan vorige week in het Brabants Dagblad dat nagegaan wordt of maatwerk kan worden geleverd. Hij vond het te vroeg om te zeggen of uitzonderingen mogelijk zouden zijn. Maandagavond werd tijdens een besloten 'vragenuurtje' met zo'n honderd supporters duidelijk dat geen uitzonderingen worden gemaakt. ,,Als we uitzonderingen maken dan staan we niet sterk bij een rechtszaak die eventueel wordt aangespannen tegen onze beslissing'', aldus Van der Kraan.

Emotioneel 

Volgens hem verliep de bijeenkomst 'met wederzijds respect'. ,,Er waren zestig-plussers en jongere mensen die je niet kunt beschouwen als de raddraaiers.''

Volgens een supporter die niet met zijn naam in de krant wil was het 'een emotionele bijeenkomst' en was het heel wat drukker dan gebruikelijk. ,,Het is waardeloos dat iedereen over een kam wordt geschoren. Het gaat om een kleine groep raddraaiers. FC Den Bosch heeft een bende gemaakt van de veiligheidsaanpak. En daar moeten nu de goede supporters voor opdraaien. Een daarvan wil een rechtszaak doorzetten.''

Belangrijke aanleiding voor de verhuizing zijn ongeregeldheden op de hoofdtribune na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Een supporter kwam op het veld. Hij krijgt volgens Van der Kraan een stadionverbod en loopt de kans om via een civiele procedure 10.000 euro te moeten betalen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'
    PREMIUM

    Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'

    DEN BOSCH - ,,Geen reclame voor Den Bosch'', zegt een Bossche horeca-ondernemer. ,,Een storend element'', zegt Ton Kranenburg, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch. Het gaat over Charlie V. Volgens Kranenburg veroorzaakt deze 42-jarige Bosschenaar overlast bij veel horecazaken en winkels in de binnenstad. ,,We zitten er met allerlei hulpverleningsinstanties bovenop. Het loopt de spuigaten uit", zegt wijkagent Inge van Luijt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.