Volledig scherm
Zweefmolen op de Bossche kermis. © Marc Bolsius

Gemeente trakteert: 3.500 keer gratis naar attractie op Bossche kermis

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch laat zich van haar gulle kant zien tijdens de kermis die vanaf 18 tot en met 27 augustus in de binnenstad wordt gehouden. Met speciale munten kunnen liefhebbers gratis terecht in de attracties. Er zijn 3.500 munten beschikbaar. Vergeleken met vorig jaar is dat bijna een verdubbeling.

Net als vorige keer zijn de munten een alternatief voor de jaren dat de gemeente beloofde dat bezoekers een half uur gratis in attracties konden. Met de munten wil de gemeente 'discussies' over aanbiedingen voorkomen. ,,Met de munt kan de bezoeker één keer terecht in een attractie'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Gezinnen die bij de Voedselbank van Den Bosch staan ingeschreven krijgen bij het voedselpakket enkele munten. Verder kunnen kinderen op de kermis terecht bij medewerkers van promotieteams die munten uitdelen.

Uitschieters

De gemeente wil ook ouderen voorzien van kermismunten. Dat gebeurt als de gemeente in samenwerking met café de Paternoster op de Markt matinees verzorgt voor ouderen uit de verzorgingstehuizen en verstandelijk beperkte jongeren van de Cellogroep.

Tussen flinke financiële uitschieters staan op de Bossche kermis ook enkele kindervermaakattracties waarbij de gemeente heeft bepaald dat kinderkaartjes in enkele gevallen maximaal anderhalve euro kost. Hans van Tol, exploitant van de Polyp en bestuurslid van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders, had daar vorig jaar in het Brabants Dagblad kritiek op ('Het is heel erg weinig om een behoorlijke omzet te kunnen draaien'). Maar de gemeente handhaaft de aanpak. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.