Volledig scherm
De warenmarkt op woensdag in Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Gemeente wil Bossche warenmarkt weer nieuw leven inblazen

DEN BOSCH - In samenwerking met Avans Hogeschool wil de gemeente de Bossche warenmarkten op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag nieuw leven in blazen. Ook krijgt de Stichting Marktpromotie 'tijdelijk ondersteuning in hun activiteiten'. De hoop is gevestigd op het aantrekken en behouden van nieuwe bezoekers. ,,Meer bezoekers betekent dus dat de markt aantrekkelijker wordt voor nieuwe kooplieden'', aldus de gemeente.

De plannen van de gemeente sluiten aan bij een motie van de Bossche Volkspartij  die in juni door de gemeenteraad werd aangenomen. ,,Het is soms net een duiventil van komende en vertrekkende ondernemers omdat de Markt aan aantrekkingskracht verliest'', aldus fractievoorzitter Nol Roos.

Hij stelde voor om nieuwe ondernemers tijdens een proefperiode met korting op de warenmarkt te laten staan. Maar volgens de gemeente blijkt uit onderzoek dat tijdelijke verlaging van de marktbelasting wettelijk onmogelijk is. Het zou een aantasting van het gelijkheidsbeginsel.

Nieuwe ideeën 

Maar de gemeente zegt kansen te zien om nieuwe ondernemers aan te trekken. Dan kan niet alleen door 'traditionele middelen' in te zetten, maar ook door 'nieuwe wegen te bewandelen'. Daarom is een marketingplan opgesteld waarbij het de bedoeling is om nieuwe ideeën uit te werken met de Innovative Studio van Avans Hogeschool.

De gemeente wil adverteren in vakbladen om nieuwe producten/branches aan te trekken. Verder wordt in overleg met de Markt Adviescommissie de branchelijst aangepast waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe producten en nieuwe marktondernemers. Het is niet duidelijk aan welke producten precies behoefte bestaat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement