Volledig scherm
De officiële inbedrijfstelling van de autodienst Den Bosch - Rosmalen door de Helmondsche Tramweg Maatschappij in de Dorpsstraat te Rosmalen op 2 april 1931. © Fotoburo Het Zuiden

Heemkundekring Rosmalen zet duizenden foto's op digitale beeldbank


ROSMALEN - Veel portretten en familiekiekjes. Maar ook foto's van historische gebeurtenissen. Vrijwilligers van de Heemkundekring Rosmalen hebben al ruim 1100 foto's gedigitaliseerd en op die manier makkelijke bereikbaar gemaakt voor belangstellenden.

En er moeten nog vele duizenden foto's volgen. Voor dit 'monnikenwerk' zoekt de Heemkundekring nog vrijwilligers extra. Ook mensen die relevante informatie hebben over de foto's of de tijd waarin ze zijn gemaakt, kunnen die voortaan makkelijk delen. Op de website van de heemkundekring zijn hiervoor speciale formulieren beschikbaar. 

Met het digitaliseren van de foto's zijn de vrijwilligers van de heemkundekring in februari gestart.  Op dit moment zijn ruim 1100 foto's ook voor derden in te zien via de button beeldbank Rosmalen op de site van de kring.

Ook Rosmalenaren die nog foto's ter beschikking willen stellen en laten digitaliseren, kunnen op maandagavond terecht in de Heemkamer van de kring aan de Hoff van Hollantlaan 1r, van 19.00 tot 20.30 uur.

Foto's in de beeeldbank, voorzien van het logo van de Heemkundekring zijn te downloaden in de beeldbank. Originele foto's worden tegen een vergoeding van 1,50 euro digitaal of in print beschikbaar gesteld.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen