Volledig scherm
Van links naar rechts R. Carosschen (president van Ut Errembestuur), Frank van Beers (voorzitter Godshuizen), Jacques Jansen (lid De Godshuizen), E. van Doorn (penningmeester Godshuizen) en G. Dunbroek (regent schrijven). © Gerard van Kessel

'Historische ontmoeting' tussen Ut Errumbestuur en bestuur de Godshuizen

DEN BOSCH - Een bijzondere ontmoeting dinsdagmiddag in de Bossche Raadskelder. Na 110 jaar was er voor het eerst een ontmoeting tussen de regenten van Ut Errembestuur en het bestuur van de Godshuizen. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Bossche burgemeester Jack Mikkers. 

Ut Errembestuur is sinds 1908 de Oeteldonkse parodie op het bestuur van de Stichting Godshuizen. De Stichting Godshuizen is de federatie van instellingen voor gezondheidszorg, ouderenzorg en welzijnszorg. Tot de Godshuizen behoren onder meer het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Reinier van Arkel Groep. Ook Cello behoort daartoe. En dat verklaart waarom de bijeenkomst is gehouden in de Raadskelder, want daar is een filiaal van Cello-lunchrestaurant In de Roos  gevestigd. 

Besprekingen 

Ut Errembestuur, gevormd door vier heren gekleed in een wandelkostuum uit begin 1900 reed maandag in een Landauer uit 1882 mee in de carnavalsoptocht. 

,,Bekend is dat men er destijds bij de Godshuizen niet echt blij mee was om op deze wijze neergezet te worden. Maar de tijden veranderen, na 110 jaar en elf zware besprekingen die in het diepste geheim gehouden werden was er de eerste officiële ontmoeting'', aldus René Welschen namens Ut Errembestuur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch