Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Iets verkopen in Oeteldonk? Gemeente strijkt ruim 20.000 euro op

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch is erin geslaagd om tijdens carnaval heel wat meer pacht te innen dan jarenlang het geval was. Normaal gesproken streek de gemeente zo'n 10.000 euro op van exploitanten die oliebollen, vis, frites of carnavalskleding willen verkopen in de Bossche binnenstad. Dat bedrag is ruim verdubbeld.

Eind 2016 zei de gemeente dat de belangstelling voor 'tijdelijke commerciële standplaatsen'fors' was toegenomen. De afgelopen jaren gaat het om zo'n 60 aanvragen waarvan er ongeveer 15 een plaatsje krijgen.

De gemeente sprak twee jaar geleden de wens uit om jaarlijks zo'n 20.000 euro op te strijken. Destijds zei de gemeente in het Brabants Dagblad niet uit te zijn op de hoogste biedingen. ,,We willen Bossche en regionale ondernemers geen exclusief recht geven op een standplaats, maar we willen ook voorkomen dat ondernemers zonder gevoel voor de Oeteldonkse tradities hier een 'snelle' omzet halen en tegelijkertijd de sfeer tenietdoen.''

Krol 

Volgens de gemeente behoren vishandelaren Gepkens, Krol en Huiskes tot de bedrijven van wie de inschrijving is gehonoreerd. Zij hebben net als andere exploitanten een bieding gedaan voor de periode van drie jaar.

Een aanvraag is niet gehonoreerd. ,,Deze opengevallen plaats wordt uit veiligheidsoverwegingen niet ingevuld'', aldus de gemeente die benadrukt dat hierbij crowd control een belangrijke rol speelt.

De gemeente laat in het midden om welke locatie het gaat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen