Volledig scherm
Onderzoek in en rondom de woning aan het Hinthamerbolwerk. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Jeugddetentie geëist tegen jongen (14) die moeder neerstak in Den Bosch: 'Een zeer emotionele zitting'

DEN BOSCH - Een 14-jarige Bosschenaar die dinsdag terecht stond voor het neersteken van zijn moeder op het Hinthamerbolwerk hoorde gisteren een jaar jeugddetentie waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen. Ook moet hij meewerken aan jeugdreclassering, verblijf in de civiele instelling en aanwijzingen van een gezinsvoogd volgen. 

Volgens het slachtoffer stond haar zoon 'ineens' met een mes voor haar neus en werd zij door hem gestoken. De zoon zei juist dat zijn moeder 'ineens' met een mes voor hem stond. De vrouw zou gewond zijn geraakt toen hij zich verdedigde tegen een aanval. 

'Zeer emotionele zitting' 

Volgens het Openbaar Ministerie kan de verdachte met de eis op korte termijn de noodzakelijke behandeling krijgen, waarbij het strafrecht een stok achter de deur moet zijn.  

,,Een goede eis'', zei Bart Frencken, advocaat van de verdachte, na afloop van de zitting die vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachte achter gesloten deuren werd gehouden.

Volgens Frencken was het een 'zeer emotionele zitting' waarbij de verdachte huilde toen zijn moeder een slachtofferverklaring aflegde. Zij zei ondanks de steekpartij van de jongen te houden.

Moeder had haar zoon sinds zijn aanhouding direct na de steekpartij in september vorig jaar niet meer gezien. Volgens deskundigen was het niet verstandig om hen tijdens de zitting te herenigen. Daarom zat zij in een aparte zaal waar zij de zitting via een beeld- en geluidverbinding kon volgen.

Volgens Frencken werd tijdens de zitting nagegaan of eerwraak een rol heeft gespeeld bij  het incident. ,,Mijn cliënt heeft nadrukkelijk verklaard dat hiervan geen sprake is'', aldus Frencken. 

Uitspraak is over twee weken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
EINDE
2-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
0-4
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-1
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen