Volledig scherm
Losse stenen bij stadion De Vliert zouden van pas kunnen komen bij rellen. © xxx

Losse stenen, handig bij rellen; FC Den Bosch zegt maatregelen te nemen

DEN BOSCH - In de aanloop naar de wedstrijd die FC Den Bosch vrijdag speelt tegen FC Oss zijn volgens FC Den Bosch-directeur Paul van der Kraan bij het stadion situaties ontdekt die relschoppers van pas zouden komen. Drie jaar geleden waren er rellen bij de wedstrijd die FC Den Bosch tegen FC Oss speelde. 

Het gaat onder meer om losse stenen die vlakbij de poort naar het uit-vak voor het grijpen liggen. Het gaat om terrein waarvan de gemeente eigenaar is.  Ook een deel van het hekwerk zou niet in orde zijn. ,,Dat is allemaal in orde voordat de wedstrijd begint'', aldus Van der Kraan.

Inspectie

Nadat het Brabants Dagblad  woensdag rond 12.00 uur informeerde naar de situatie, ging Van der Kraan direct binnen de club na wat er aan de hand was. Binnen tien minuten liet hij weten dat enkele dagen geleden bij een inspectie was gebleken dat maatregelen moesten worden genomen.  ,,Dat is een gebruikelijke aanpak'', aldus Van der Kraan.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is bij de gemeente en politie bekende dat er 'losliggend puin aanwezig is aan de achterzijde van het stadion.' ,,In aanloop naar de wedstrijd zal dit worden verwijderd'', aldus de woordvoerder.

Fans van FC Oss en FC Den Bosch zijn sinds kort weer welkom in elkaars bezoekersvak. Drie jaar lang was dat verboden, nadat er in 2014 flinke rellen waren tussen beide supportersgroepen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

  • Ja (76%)
  • Nee (24%)
1037 stemmen

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen