Volledig scherm
Mies Sleutjes. © familie Sleutjes

Mies Sleutjes, een leven lang met bloemen en planten op Bossche markt

NECROLOGIEDEN BOSCH - Hij stierf bijna in het harnas, Mies Sleutjes. Amper twee weken geleden was hij nog op de Bossche warenmarkt om zijn zoon Marcel te helpen met laden en lossen. Maar liefst 55 jaar werkte de Dungense bloemen- en plantenhandelaar er. Tot hij ineens ziek werd en afgelopen vrijdag  stierf, 76 jaar oud.

Zijn vader, die ook Mies heette, was ook een leven lang handelaar in bloemen en planten op de Bossche markt. En ook zoon Marcel trad in zijn voetsporen. Maar die beperkt zich intussen tot de verkoop van snijbloemen. En ook Marcel heeft alweer een opvolger klaar staan. 

Het overlijden kwam onverwacht, zegt Marcel. ,,Als hij maar even kon was hij op de markt te vinden. Tot twee weken geleden. Het was een sterke vent. Ik had gedacht dat hij nog wel een tijd bij ons zou blijven."

 Marcel woont sinds een aantal jaren in Berlicum, waar de bloemenhandel naar verhuisde. Mies is altijd in Den Dungen blijven wonen.

Samen met achterneef Leo Sleutjes was Mies ook de grondlegger van de Bossche Geraniummarkt. De kleurrijke zee van bloemen en planten op Markt, Pensmarkt en Hoge Steenweg trekt op hemelvaartsdag al decennialang tienduizenden mensen naar de Bossche binnenstad. Mies Sleutjes stond er zelf ook jarenlang met planten. Zoon Marcel stopte er een jaar ofr drie geleden mee, omdat hij alleen nog in de snijbloemen zit.

De uitvaartdienst voor Mies Sleutjes is donderdag 13 juli om 10.30 uur in de Dungense H. Jacobus de Meerderekerk.

Volledig scherm
Overzicht van de Geraniummarkt in 1987. © foto Felix Janssens/Erfgoed 's-Hertogenbosch
  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.